Ruokaryhmä, erittely ja komponentit, IgE vasta-aineet, seerumista
11602 S -RuoErCo
Osatutkimukset
Tiedustelut
Asiakaspalvelu terveydenhuollon ammattilaisille:Puhelin 030 660 6767
Sähköposti asiakaspalvelu@nordlab.fi
Asiakaspalvelu potilaille: 08 2377 8911
Näyteastia
Seerumiputki 5 mlNäytteen käsittelyohjeet
NÄYTE: Vähintään 1 ml seerumia. Näyte säilyy 1 viikon jääkaapissa, pitempiaikainen säilytys pakastettuna. LÄHETYS: Seeruminäyte lähetetään huoneenlämmössä.
Tekotiheys
Kaksi kertaa viikossaYleistä
Tutkimukseen kuuluu ruokaryhmän (fx5) seulonta näytteestä. Mikäli seulontatulos on negatiivinen, vastataan vain seulontatulos. Jos ruokaryhmän (fx5) seulontatulos on positiivinen, määritetään yksittäiset allergeenit: munanvalkuainen (f1), maito (f2), kala (turska) (f3), vehnä (f4), maapähkinä (f13) ja soijapapu (f14).
Jos ruokaryhmän allergeeni antaa positiivisen tuloksen määritetään allergeenikomponentit seuraavasti: Jos munanvalkuainen on positiivinen, määritetään munanvalkuaisen komponentti: ovomukoidi (f233). Jos maito on positiivinen, määritetään maidon komponentti: kaseiini (f78). Jos vehnä on positiivinen, määritetään vehnän komponentit: omega-5 gliadiini (f416) ja gliadiini (f98). Jos maapähkinä on positiivinen, määritetään maapähkinän komponentit: rAra h 1 (f422), rAra h 2 (f423), rAra h 3 (f424), rAra h 6, rAra h 8 (f352) ja rAra h 9 (f427). Jos soijapapu on positiivinen, määritetään soijapavun komponentit: rGly m 4 (f353), nGly m 5 (f431) ja nGly m 6 (f432).
Viitearvot
Ikä/sukupuoli | Viiteväli | Yksikkö |
---|---|---|
kaikki | alle 0.35 | kU/l |