HIV, antigeeni ja vasta-aineet, yhdistelmätutkimus

4813 -HIVAgAb

Tiedustelut

Asiakaspalvelu terveydenhuollon ammattilaisille:
Puhelin 030 660 6767
Sähköposti asiakaspalvelu@nordlab.fi

Asiakaspalvelu potilaille: 08 2377 8911

Indikaatio

HIV-tartunnan osoittaminen.

Esivalmistelu

Mikrobiologian lähete, OML www.nordlab.fi/wp-content/uploads/2022/03/mikrobiologian_ja_immunologian_tutkimusten_lahetelomake_0.pdf Lähetteessä tulee mainita: kliininen diagnoosi ja kysymyksenasettelu.

Näyteastia

Steriili kierrek. muoviputki 7 ml

Näytteen käsittelyohjeet

Likvori tai steriili punktioneste 1ml.

Solut fuugattava näytteestä pois ennen analysointia. Jos näytteen kuljetusaika on pitkä, on huomioitava että sentrifugointi tulee tehdä viimeistään 1 vuorokauden kuluessa näytteenotosta.

Näyte säilyy viikon jääkaapissa, pitempi säilytys pakastettuna. Näyte voidaan lähettää huoneenlämmössa 1 vrk sisällä, pitempiaikainen lähetys jäähdytettynä.

Menetelmä

Entsyymi-immunomenetelmä. Tutkimuksessa määritetään vasta-aineet kaikkia HIV-1 geenityyppejä ja HIV-2 virusta vastaan sekä HIV P24 antigeeni.

Tekotiheys

arkipäivisin

Yleistä

-HIVAgAb tutkimuksen yhteydessä tulee ottaa näyte myös seerumista (S-HIVAgAb). Katso tarkemmat tiedot S-HIVAgAb tutkimuksesta.

Tulkinta

Normaalisti negatiivinen. seulontatestissä alustava reaktiivinen tulos varmistetaan referenssilaboratoriossa (HUSLAB, Helsinki).

TULOKSET VALMIINA: negatiivinen ja alustava reaktiivinen tulos seuraavana arkipäivänä, varmistustulokset referenssilaboratoriosta 10-14 vrk:ssa.

Huomautukset

Testiä ei ole validoitu tehtäväksi likvorista, napaverestä, sikiö- tai vainajanäytteistä. Muita näytetyyppejä tai lämpöinaktivoitua verinäytettä ei voi tehdä.