IL17-proteiinin ilmentyminen lymfosyyteissä

8431 B -LyTh17

Tiedustelut

Asiakaspalvelu terveydenhuollon ammattilaisille:
Puhelin 030 660 6767
Sähköposti asiakaspalvelu@nordlab.fi

Asiakaspalvelu potilaille: 08 2377 8911

Indikaatio

Immuunivasteen säätelyhäiriöt, hyper-IgE oireyhtymän diagnostiikka

Esivalmistelu

Tutkimus tilataan soittamalla tutkimuslaboratorioon ja sopimalla näytteenottoajankohta. Oulun yliopiston Lääketieteellisen mikrobiologian ja immunologian palvelulaboratorio p. 050-4322049 / 0294 48 5890

Näytteenotto ma-ke. Näytteen on oltava analyysilaboratoriossa viimeistään seuraavana aamuna, 24 h kuluessa näytteenotosta.

Tarkemmat ohjeet näytteenotosta ja näytteen käsittelystä lähetetään tilaajalle erikseen.

Jos sähköistä lähetettä ei voida toimittaa, näytteen mukaan liitetään tutkimuslähete (muoto vapaa), josta tulee ilmetä seuraavat asiat: Potilaan nimi ja henkilötunnus, näytteenoton päivämäärä ja kellonaika, tilaajan nimi ja yksikkö, vastaus- ja laskutusosoite.

Näyteastia

Li-hepariiniputki 10 ml

Näytteen käsittelyohjeet

Näyte on pidettävä huoneenlämmössä. Näyte pakataan huolellisesti kuljetusta kestävään styrox- tms. laatikkoon ja toimitetaan mahdollisimman pikaisesti tutkimuslaboratorioon. Tutkimus on aloitettava 24 tunnin kuluessa näytteenotosta.

Tekotiheys

Tehdään tarvittaessa.

Tulkinta

Tutkimus tehdään virtaussytometrisella menetelmällä. Tutkimuksessa määritetään laskimoverestä eristettyjen CD -T-lymfosyyttien kyky ilmentää IL-17 proteiinia in vitro stimulaation seurauksena ja näiden solujen (Th17 T-lymfosyytit) suhteellinen osuus lymfosyyttien määrästä. Tuloksista annetaan erillinen kirjallinen lausunto.

Huomautukset

Tutkimuksen hintaan lisätään rahtikulut.