Säätelijä-T-lymfosyyttienominaisuudet ja toiminta

8432 B -LyTreg

Tiedustelut

Asiakaspalvelu terveydenhuollon ammattilaisille:
Puhelin 030 660 6767
Sähköposti asiakaspalvelu@nordlab.fi

Asiakaspalvelu potilaille: 08 2377 8911

Indikaatio

Immuunivasteen säätelyhäiriöt, FOXP3- ja CD25-proteiinien ilmentymisen häiriöt, IPEX (Immunodysregulation, polyendo- crinopathy, enteropathy, X linked) ja IPEX-like oireyhtymän diagnostiikka

Esivalmistelu

Tutkimus tilataan ottamalla yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse tutkimuslaboratorion vastuuhenkilöön (Dos. Virpi Glumoff).

Näytteenotto ma-ke. Näytteen on oltava analyysilaboratoriossa viimeistään torstaiaamuna, 24 h kuluessa näytteenotosta.

Tarkemmat ohjeet näytteenotosta ja näytteen käsittelystä lähetetään tilaajalle erikseen.

Jos sähköistä lähetettä ei voida toimittaa, näytteen mukaan liitetään tutkimuslähete (muoto vapaa), josta tulee ilmetä seuraavat asiat: Potilaan nimi ja henkilötunnus, näytteenoton päivämäärä ja kellonaika, tilaajan nimi ja yksikkö, vastaus- ja laskutusosoite.

Näyteastia

Li-hepariiniputki 10 ml

Tekotiheys

Tutkimus tehdään tarvittaessa.

Tulkinta

Tutkimus tehdään virtaussytometrisella menetelmällä ja siihen sisältyy useita osatutkimuksia. Tutkimuksessa määritellään FOXP3-transkriptiotekijän ja CD25-proteiini ilmentyminen sekä säätelijä-T-lymfosyyttien suhteellinen osuus laskimoverestä eristetyissä lymfosyyteissä. Lisäksi selvitetään CD4+ CD25+ CD127low-säätelijä-T-lymfosyyttien toimintakyky in vitro - supressiotestissä. Tuloksista annetaan erillinen kirjallinen lausunto.

Huomautukset

Tutkimuksen hintaan lisätään rahtikulut.